ΙΙ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.

«Τίποτα δεν είναι αληθινό. Όλα επιτρέπονται»

Χασάν Ιμπν Σαμπάχ.

Ο Γέρος του Βουνού. Ο μυθικός Χασάν Ιμπν Σαμπάχ και οι Σιίτες Χασασίνοι του, σκαρφαλωμένοι στην Αετοφωλιά, καπνίζουν πέρσικο τεριάκ και σχεδιάζουν πως θα εκδικηθούν τους Σταυροφόρους. Εκεί, στην πιό ψηλή κορυφή του Αλεμούτ, προετοιμάζουν τα χτυπήματα των Καμικάζι, των ευγενών που θα προσφέρουν την ζωή τους στον Αγώνα. Ωωπ! Ανακολουθία λέτε ε; Γιά να δούμε.

Καμικάζι. ΕΤΥΜ. ιαπων. «θεϊκός άνεμος». καμι, όνομα Σιντοϊστικής θεότητας + καζι «άνεμος». Η λέξη αναφερόταν αρχικώς σε έναν ανεμοστρόβιλο, ο οποίος κατέστρεψε τους Μογγόλους, όταν αυτοί επιχείρησαν να εισβάλουν στην Ιαπωνία το 1281. κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η ίδια λέξη χρησιμοποιήθηκε ως ονομασία των αποστολών αυτοκτονίας που ανελάμβαναν ειδικά σώματα Ιαπώνων αεροπόρων κατά των αμερικανικών πολεμικών πλοίων.

Μαθήματα απλής Λογικής. Άσκηση 1η.

Τρομοκράτης (ο) [τρομοκρατών]. 1.Αυτός που προσπαθεί να επιβληθεί ή να κερδίσει κάτι με τον τρόμο, που τρομοκρατεί συστηματικά.

Μάλιστα. Ευχαριστούμε κύριε Μπαμπινιώτη.

Ερώτημα 1ο: Εάν κάποιος πράξει έτσι ώστε όχι μόνο δεν κερδίζει κάτι, αλλά χάνει επιπροσθέτως και την ίδια του την ζωή, μπορεί να θεωρηθεί τρομοκράτης;
Ερώτημα 2ο: Αν όχι -και σύμφωνα πάντα με την ίδια λογική- αυτός που πράτωντας, περισσότερο χάνει παρά κερδίζει, μπορεί επίσης να θεωρηθεί τρομοκράτης;

*

Μαθήματα απλής αριθμητικής. Άσκηση 1η.

“Oφθαλμός αντί οφθαλμού”.

Στις 6 Αυγούστου 1945 το αμερικάνικο βομβαρδιστικό Ενόλα Γκαίυ ρίχνει στην ιαπωνική πόλη Χιροσίμα μιά βόμβα νέου τύπου που έχει σχεδιάσει μιά ομάδα «επιστημόνων» με επικεφαλής τον Ρόμπερτ Όπενχάϊμερ και που την ρίψη της έχει εγκρίνει ο πρόεδρος τον Ηνωμένων Πολιτειών Χάρρυ Τρούμαν.
Τα επίσημα στοιχεία είναι:
Νεκροί πολίτες, 78.150.
Αγνοούμενοι, 13.939.
Βαριά τραυματισμένοι (που εξέπνευσαν), 9.284.
Νεκροί στρατιώτες, περίπου 20.000.

Τρεις μέρες μετά, στις 9 Αυγούστου1945, οι Αμερικάνοι ρίχνουν δεύτερη βόμβα, αυτή τη φορά στο Ναγκασάκι.
Απολογισμός, περίπου 76.000 νεκροί.

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, σε μία αποστολή αυτοκτονίας, Καμικάζι αεροπειρατές ρίχνουν δύο αεροσκάφη της PAN-AM στους Δίδυμους Πύργους του Διεθνούς Εμπορίου, στο κέντρο της Νέας Υόρκης. Τα καύσιμα των αεροπλάνων εκρήγνυνται με αποτέλεσμα οι Πύργοι να πέσουν. Ο αριθμός των θυμάτων είναι περίπου 3.000 άνθρωποι.

Άρα:
Χιροσίμα-Ναγκασάκι, περίπου 197.373.
Δίδυμοι Πύργοι, περίπου 3.000.

Ερώτημα 1ο. Με βάση αυτούς τους υπολογισμούς, πόσα περίπου μάτια υπολείπονται οι Καμικάζι των Αμερικάνων; (Γιά τα δόντια ας μην μιλήσουμε, θα ήταν άδικο γιά τους Καμικάζι, αφού, ως γνωστόν, στατιστικά οι ενήλικες έχουν λιγότερα δόντια από τα παιδιά).

*

Ο Γέρος του Βουνού λοιπόν. Σε αντιδιαστολή με τους Χασασίνους του, στην Δύση την εποχή εκείνη κουμάντο κάνουν κάτι μορτάκια πρώτα, οι επονομαζόμενοι Σταυροφόροι (που το 1204 κατέλαβαν και λεηλάτησαν την ομόθρησκή τους Κωνσταντινούπολη), με αιχμή του δόρατος τους Ναίτες, μιά συμμορία τυχοδιωκτών, που, ανάμεσα στα άλλα φοβερά και τρομερά, έκαναν κάτι πραγματικά τερατώδες: ίδρυσαν την πρώτη διακρατική τράπεζα του κόσμου. Ποιό όμως νομίζετε ότι ήταν το κύριο έσοδο των Σταυροφοριών;
Ο χρυσός και το ασήμι, θα απαντήσει γρήγορα κάποιος. Λάθος. Τα ιερά κειμήλια που με αυτά «προικίστηκαν» όλες οι μετέπειτα μεγάλες πόλεις της Δυτικής Ευρώπης. Γελάτε; Κι όμως, γέμισε η Χριστιανοσύνη με κεφάλια του Ιωάννη του Βαπτιστή, με σκηνώματα αγίων, με συμπράγκαλα των Αποστόλων και βέβαια, με τόνους Τίμιο Ξύλο. Μέχρι και η Ιερά Σινδόνη ήρθε στην Ευρώπη εκείνη την εποχή –που κάποιος την αντάλαξε με το ευλογημένο από τον Ιησού μαντήλι της Έδεσσας (όχι της δικιάς μας, της άλλης, στην σημερινή Τουρκία, που σήμερα λέγεται Ούρφα).

Μικρό διάλειμα γιά διαφημήσεις και στο μεταξύ, μάθημα Θρησκευτικών.
Ερώτημα 1ο: αν ο θεός είναι παντοδύναμος, μπορεί να φτιάξει μιά τόσο μεγάλη πέτρα ώστε να μην μπορει να την σηκώσει;






Επιστροφη στην κεντρικη σελιδα